lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nordr köper byggrätt i Göteborg för 171 miljoner

Publicerad: 15 november 2022, 08:20

Foto: Pressfoto

Nordr har köpt en byggrätt på Eriksberg i Göteborg av Älvstranden Utveckling. Överenskommet marknadsvärde är 171 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

SvepetÄlvstranden UtvecklingGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Köparen tillträder marken i december 2022 och planerar att uppföra cirka 100 bostäder där. Det framgår av ett pressmeddelande.

Läs mer: Branschen: Saknas stöd för vinterns skenande elpriser efter årsskiftet

Det var i våras som kommunala bolaget Älvstranden Utveckling bjöd in marknaden att lämna anbud på två byggrätter för bostäder och verksamheter, Säterigatan väst och öst, på Eriksberg i Göteborg. Nu är det alltså klart att Säterigatan väst tilldelas Nordr.

– Det känns bra att avsluta även denna försäljning innan året är slut och trots en orolig omvärld kunna få ut attraktiva byggrätter på marknaden. Eriksberg ligger oss varmt om hjärtat då vi varit med och utveck­lat området sedan 80-talet och det känns helt rätt att sälja till en stark köpare som Nordr, säger Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling, i en kommentar.

Läs mer: Wallenstam skjuter på värdering av nya projekt: "Vi avvaktar"

Den första byggrätten, Säterigatan öst, sålde Älvstranden Utveckling till JM AB för ett värde av 161 miljoner kronor tidigare under hösten. JM ska på platsen uppföra cirka 130 bostäder samt verksamhetslokaler i entréplan, med högt ställda krav på låg miljö- och klimatpåverkan.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev