Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Nordea köper kontorsfastighet med höga vakanser i Malmö av SPP

Publicerad: 23 maj 2022, 10:37

Fastigheten Värdshuset 3 ligger jämte det mer kända kontorshuset The Point i Hyllie. McDonalds är hyresgäst i byggnadens entréplan. Foto: Google maps

Nordea Liv & Pension förvärvar kontorsfastigheten Malmö Värdshuset 3 i Hyllie av SPP. Fastigheten har en outhyrd yta om 25 procent.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordeaSPP FastigheterStorebrand FastigheterMalmö

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Deas Asset Management har på uppdrag av Nordea Liv & Pension Sverige förvärvat kontorsfastigheten Malmö Värdshuset 3 i Hyllie av SPP.

Byggnaden uppfördes 2012 och omfattar 4.400 kvadratmeter uthyrbar area, fördelat på kontor, vårdcentral och restaurang (McDonalds i bottenplan). 25 procent av kontorsytorna är för närvarande outhyrda, enligt ett pressmeddelande från Deas. 

Läs mer: Ulrika Lindmark: Starkt intresse för kontorsfastigheter - trots ökad osäkerhet 

Nordea Liv & Pensions rådgivare har varit Setterwalls och KPMG. Rådgivare för SPP Fastigheter AB har varit Cushman & Wakefield och Linklaters.

– Fastigheten passar väl in i portföljen och vi ser fram emot arbetet med att hitta nya hyresgäster till denna fina fastighet, kommenterar Karin Barkvall, fund manager på Deas. 

Bild 1/2  Värdshuset 3 ligger mellan The Point och Malmö Arena (till höger med svart tak) i Hyllie. Mittemot kontorshuset ligger Hylie station. Foto: Google maps

Nordea Liv & Pension är samlingsnamnet för Nordeakoncernens livförsäkringsverksamhet i Sverige – försäkringssegmentet investerar i fastigheter för att skapa avkastning, till försäkringstagarna, i en tillgångsklass som inte direkt följer utvecklingen för övriga tillgångsslag. 

2020 gav investeringar i fastigheter en direktavkastning om 5,0 (5,1) procent för koncernen. 

Läs mer: SPP signerar tjugoårigt avtal med burgarjätte 

Fastigheten tillträds av Nordea den 1 juni. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev