Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Norama säljer till tysk aktör

Publicerad: 16 Augusti 2019, 10:39

Fastigheten Åkarp 1:83. Bild: Relier

En ny aktör ger sig in på den svenska fastighetsmarknaden och förvärvar två fastigheter av Norama Real Estate AB. Bolaget är ett tysk- och svenskt ägarsamarbete. Affären avser Åkarps Fastighets AB som omfattar fastigheterna Hälsingland 1 och Åkarp 1:83.


En ny aktör ger sig in på den svenska fastighetsmarknaden och förvärvar två fastigheter av Norama Real Estate AB. Bolaget är ett tysk- och svenskt ägarsamarbete. Affären avser Åkarps Fastighets AB som omfattar fastigheterna Hälsingland 1 och Åkarp 1:83. Det framgår av ett pressmeddelande.

–För oss är dessa fastigheter två av våra mindre och av den anledningen är det för oss nu lämpligt att sälja dessa för att koncentrera oss på större fastigheter. Vi välkomnar de nya ägarna, säger Martin Mildner, vd på  Norama Real Estate AB, i ett pressmeddelande.

Köparna har för avsikt att utveckla båda fastigheterna. Fastigheten Hälsingland 1 är belägen på Åmålsgatan 9 i Malmö och planeras bli platsen för ett nytt hostel. Fastigheten Åkarp 1:83 ligger på Alnarpsvägen 45 i Åkarp och kommer initialt hyras ut till kontorshotell.

– Vi köper dessa två fastigheter då vi tror på utvecklingen i Malmö-regionen och detta köp är en bra början. Detta är ett samarbete där våra ägare i Tyskland har utvecklat sitt fastighetsbolag de senaste 25 åren med över 3000 bostäder i Berlin, säger Saber Zahidi, vd på Fastighets AB Åkarp i pressmeddelandet.

Tillträde skedde den 1 augusti.

Relier har förmedlat denna affär på uppdrag av Norama Fastigheter AB. Enckell Advokatbyrå agerade juridiskt ombud åt säljaren.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.