tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Nischer säljer till Preservia

Publicerad: 1 april 2016, 04:54

Preservia Hyresfastigheter har förvärvat tre projektbolag för utveckling av hyresrätter i Bålsta, Huddinge och Gävle. Säljare är fastighetsutvecklingsbolaget Nischer. Totalt ska cirka 700 lägenheter uppföras.

Ämnen i artikeln:

ConcentPreservia HyresfastigheterGävleHuddinge

Nischer köpte bolagen av Concent under 2015. När Nischer köpte bolagen köpte de för 1 133 miljoner kronor. Nu gör de en vinst om fyra miljoner kronor.

Fastigheterna skulle efter färdigställande ingå i bolagets portfölj långsiktigt, men styrelsen har nu tagit beslut att istället fokusera verksamheten på fastighetsutveckling istället för förvaltning.

– Vi säljer projekten i Bålsta, Huddinge och Gävle för att fullt ut kunna prioritera vår egen fastighetsutveckling framför projekt som är avsedda för långsiktig förvaltning. Vi ser stora möjligheter med våra nischade bostadskoncept som exempelvis Grand Living där vi har skrivit markanvisningsavtal för ett stort projekt med Haninge kommun. Vi tror även att vi har goda möjligheter att skriva avtal om flertalet nya, liknande projekt under 2016, säger Nischers vd Wilhelm Burman.

Preservia säger nu samma sak som Nischer sa när de köpte bolagen, att fastigheterna efter färdigställande ska ingå i deras fastighetsportfölj för långsiktig förvaltning av hyresrätter – och kommer totalt uppgå till omkring 700 lägenheter.

Fastigheterna kommer produceras i etapper under 2016-2018 där fastigheten i Gävle är först ut med påbörjad produktion under Q2 2016 samt beräknad inflytt Q1 2017.

– Det är glädjande att vi lyckades komma i mål rörande förhandlingarna med Nischer. Dessa är våra första förvärv i enlighet med vår uttalade strategi om långsiktigt ägande och förvaltning av bostadsfastigheter. Alla tre förvärven är lokaliserade i områden där bostadsbristen är hög och med cirka fem procent per år i direktavkastning, säger Preservias vd Topias Riuttamäki.

Concent har hela tiden varit ansvarig för uppförande av fastigheterna, så även i fortsättningen.

Bolagen tillträddes på torsdagen, den 31 mars.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev