Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Niams köprally fortsätter – köper ett centrum till i Stockholm

Publicerad: 18 februari 2021, 15:41

Niam blir ny ägare till Haninge centrum.

Foto: Haninge Centrum

Förra veckan köpte Niam stadsdelscentrumen Tumba, Fruängen och Högdalen av Citycon. Nu slår man till igen.


Ämnen i artikeln:

Niam FastigheterGrosvenor Europe

Genom sitt fjärde förvärv på en vecka befäster Niam ytterligare sin position som centrumägare i Stockholm. Den här gången köper bolaget Haninge centrum av Grosvenor Europe för ett okänt belopp. 

– Det här blir ett bra tillskott till de övriga stadsdelscentrumen i portföljen, säger Daniel Andersson, transaktionschef på Niam, i en kommentar. 

Läs även: Tre centrum i Stockholms förorter byter ägare

Haninge växer i rekordfart. Tack vare stora bostadsprojekt väntas befolkningstillväxten också överträffa de flesta andra områden i Sverige de kommande tio åren, enligt Niam. 

– Det ger fina förutsättningar för att öka antalet besökare och försäljningen i centrumet. Vi ser fram emot att samarbeta med våra hyresgäster och kommunen för att fortsätta utveckla ett levande centrum som möter de vardagliga behoven. 

Den totalt uthyrningsbara arean är drygt 43 000 kvadratmeter, inklusive 750 parkeringsplatser. Haninge centrum ligger precis som nyligen förvärvade Tumba, Fruängen och Högdalen också i direkt anslutning till kollektivtrafiken, med ungefär en halvtimmes resväg till centrala Stockholm.

Läs även: Heimstaden köper Niams danska fastighetsportfölj 

Carl Strufve, chef för den nordiska marknaden på Grosvenor Europe, är också nöjd med affären.

– Vi har utvecklat Haninge centrum sedan förvärvet 2011. Niam tar därmed över fastigheten i betydligt bättre skick än vad vi gjorde och utvecklingspotentialen är goda, säger han i en kommentar. 

Försäljningen ses som en del av bolagets investeringsstrategi och Grosvenor Europe tänker fortsätta investera i Stockholmsregionen. 

Tillträdet väntas ske någon gång under första kvartalet i år. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.