Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Niam säljer till Wihlborgs för en miljard

Publicerad: 1 juli 2015, 09:33

Nora 11. Bild: Veidekke.

Niam säljer två kontorsfastigheter i centrala Malmö till Wihlborgs, vars totala investering uppgår till cirka en miljard kronor när projektet är färdigställt.


Ämnen i artikeln:

MalmöWihlborgs FastigheterNiam Fastigheter

Fastigheterna på Drottninggatan, Karin 11 och Nora 11 har en total uthyrningsbar yta om cirka 45 000 kvadratmeter. Polismyndigheten och Länsstyrelsen är två av de största hyresgästerna.

Nora 11 har sedan 2014 genomgått en totalrenovering. I mars blev den första etappen klar, och Skatteverket flyttade in med ett tio-årigt hyresavtal. Andra etappen har nu påbörjats, och beräknas vara klar för inflytt 2016. Skatteverket förhyr ytterligare 2 200 kvadratmeter, och ett 10-årigt avtal med en annan hyresgäst om cirka 6 400 kvadratmeter har nyligen tecknats. 3 600 kvadratmeter återstår att hyra ut i Nora 11.

– Niam har varit framgångsrika i sitt uthyrningsarbete inom Nora 11, vilket ger oss en modern fastighet med ett långsiktigt, stabilt hyresflöde, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Wihlborgs och Niam

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News