Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Niam säljer för 8 miljarder

Publicerad: 8 November 2012, 13:00

Niam har signerat ett avtal om att sälja 72,5 procent av Sektor Gruppen, Norges näst största köpcentrumaktör, till en grupp norska investerare. Affärens transaktionsvärde uppgår till mer än 7 miljarder norska kronor. Petter A. Stordalen blir ordförande i den nya ägarkonstellationen.


Ämnen i artikeln:

Niam FastigheterNorge

De norska investerarna är Joh. Johannson AS (31 procent andel), Varner Invest AS (27 procent andel) och Home Invest AS (14,5 procent andel). Sektor Gruppen har genom sitt helägda dotterbolag, Sektor Eiendomsutvikling, 26 köpcentrum (13 ägda, 2 hyrda och 11 förvaltade) en årlig omsättning på 15,7 miljarder norska kronor vilket gör Sektor Gruppen till Norges näst största köpcentrumföretag.

Niam kommer efter affären att äga 27,5 procent av företaget och tillsammans med övriga investerare bildas bolaget Sektor Holding AS där Petter A. Stordalen blir styrelseordförande.
-Framtiden ser ljus ut för norsk konsumtion, i synnerhet när det gäller detaljhandel och köpcentrum. Det här blir på många sätt som att komma hem eftersom jag var delägare i Sektor Eiendomsutvikling för snart tio år sedan. Jag vet att företaget är välskött, har goda resultat historiskt och en ”hungrig” ledning som även representerar kontinuitet. Med en solid kapitalbas i ryggen finns alla förutsättningar för en spännande värdeutveckling i företaget, skriver Petter A. Stordalen på Sektor Eiendomsutviklings hemsida.

– Niam har jobbat aktivt tillsammans med den mycket professionella och kunniga ledningen inom Sektor för att fortsätta utveckla företaget till ett av de ledande köpcentrumföretagen i Norge. Vi är även glada över att jobba vidare med en grupp finansiellt stabila investerare som har en bevisat stark historik inom norsk handel, säger Johan Bergman, CEO på Niam, i ett pressmeddelande.

Arctic Securities ASA var finansiell rådgivare och Wikborg Rein var Niams juridiske rådgivare i transaktionen. Advokatfirman Thommessen har i samarbete med Ro Sommernes Advokatfirma varit köparnas juridiska rådgivare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Niam, Sektor Eiendomsutvikling

Ämnen i artikeln:

Niam FastigheterNorge

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.