Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Niam investerar 5 miljarder i Danmark

Publicerad: 24 april 2017, 07:08

Johan Bergman.

Foto: Niam.

Niam har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i det privatägda fastighetsbolaget HD Ejendomme A/S vars portfölj värderas till 560 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

DanmarkNiam Fastigheter

Bolaget äger och förvaltar en fastighetsportfölj med ett totalt värde om 560 miljoner euro, omfattande cirka 2 000 bostäder och 73 kommersiella fastigheter belägna runt om i Danmark. Majoriteten av bostäderna är byggda under de senaste 15 åren och varierar vad gäller fastighetstyp och läge.

Niam uppger i ett pressmeddelande att HD Ejendomme drabbades hårt av finanskrisen. Försäljningen till Niam innebär att HD Ejendomme blir finansiellt och strategiskt stärkta.

-Vi är väldigt glada över att förvärva HD Ejendomme och ser framförallt stor potential i den välskötta bostadsportföljen.Vi tror att denna utgör en bra plattform för fortsatt tillväxt inom segmentet, kommenterar Johan Bergman, vd på Niam.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

DanmarkNiam Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.