söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Niam förvärvar svenskt solcellsbolag

Publicerad: 30 mars 2023, 08:04

565 kW solcellsprojekt i Portugal.

Niam har via sin infrastrukturfond förvärvat huvuddelen av solcellsbolaget Bright Sunday. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNiam Fastigheter

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Niam Infra Fund som förvärvat majoriteten av svenskbaserade Bright Sunday AB som är en ledande leverantör av solenergi för kommersiella och industriella kunder. Bright Sundays affärsidé går ut på att erbjuda kommersiella och industriella fastighetsägare solenergi som tjänst utan investeringskostnad med besparingar och CO2-reduktion från dag ett.

Portföljen består i dag av 65 solcellsprojekt med en total installerad effekt om cirka 20 megawatt vilket tillåter 54 kunder och producera el för egen räkning.

I dag har Bright Sunday sin portfölj i Spanien och Portugal men Niam skriver i pressmeddelandet att fonden samtidigt investerar i bolaget för att påskynda dess expansion på flera europeiska marknader.

– Vi är mycket imponerade av Bright Sundays affärsmodell och förmåga att bygga ett bolag med närvaro på flera marknader inom solar-as-a-serviceområdet. Genom vår satsning på Bright Sunday har vi möjlighet att påskynda energiomställningen genom att tillhandahålla en enkel och fullt finansierad tjänst till kunder. Med Bright Sunday planerar vi att bygga en portfölj om 100 miljoner euro under de kommande åren inom flera europeiska marknader, säger Sverker Åkerblom, vd för Niam Infrastructure, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev