lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Niam förvärvar projekt med rekordhög kontorsskrapa

Publicerad: 2 mars 2023, 11:19

Kontorshöghuset Kalasataman Horisontii i Helsingfors.

Foto: Pressfoto

Niam har förvärvat ett projekt för byggnation av Finlands högsta kontorshus i Helsingfors av byggentreprenören SRV. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNiam FastigheterBygg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Kalasataman Horisontii ligger ovanpå ett shoppingcenter i centrala Helsingfors och kommer när det står klart våren 2025 att bestå av 11 700 kvadratmeter kontorsyta fördelat på 26 våningar och en höjd på 111 meter.

Vad köpeskillingen till det börsnoterade bolaget SRV blev uppges inte i pressmeddelandet.

På den 24:e våningen etableras en restaurang vilket blir den högst belägna i Helsingforsområdet med utsikt ända till Tallinn.

Läs också: Utmaningar i krigets spår – experterna om finska fastighetsmarknaden 2023

– Vi är mycket glada över att förvärva Kalasataman Horisontti och stödjer tillsammans med SRV omställningen till mer miljövänlig byggutveckling och hållbart fastighetsägande. Lokalerna kommer att erbjuda hyresgästerna och besökarna en unik upplevelse och anledning att komma till kontoret. Genom detta projekt kommer Niam och SRV att skapa en magnifik landmärkesbyggnad som kommer att möta användarnas kvalitativa och funktionella krav nu och i framtiden, säger Antti Muilu, landschef för Niam i Finland, i en kommentar.

Byggnationen beräknas kunna sätta igång i april 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev