lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Niam förvärvar 782 bostäder i Danmark

Publicerad: 13 april 2021, 09:59

Niam förvärvar bostäder av Birch Ejendomme i Danmark. Foto: Niam/Birch Ejendomme

Niam har förvärvat 782 bostäder i fem städer på Jylland, i Danmark, av Birch Ejendomme.

Ämnen i artikeln:

DanmarkNiam Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Portföljen avser 10 fastigheter med totalt 646 radhus och 136 lägenheter, som samtliga byggs av Birch Ejendomme. Den danska utvecklaren har tidigare levererat cirka 1200 enheter till Niam. 

Bostäderna är belägna i fem tillväxtstäder på Jylland. Det rör sig om Århus, Silkeborg, Kolding, Randers och Frederica. Portföljen omfattar totalt cirka 70 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. 

– Vi är glada att fortsätta vår relation med Birch Ejendomme. Förvärvet av dessa tillgångar stöder vår ambition att bygga en bostadsportfölj i Danmark med fokus på högkvalitativa byggnader, uthyrda till hållbara hyresnivåer. Dessutom är det en viktig faktor för Niam som samhällsutvecklare att bostäderna är miljömässigt hållbara, säger Michael Berthelsen, Country Manager Danmark på Niam, i bolagets pressmeddelande. 

Enheterna levereras successivt under två års tid med den första överlämningen planerad i september 2021 och den sista i oktober 2023. När fastigheterna är färdigställda kommer de ha en DGNB-miljöcertifiering. 

– Denna transaktion är ett resultat av den fantastiska resa som vi på Birch Ejendomme genomgår och den stöder vår ambition att leverera uthyrda hållbara kvalitetsbyggnader till bostadsmarknaden i danska tillväxtstäder, vilket har präglat vårt samarbete med Niam de senaste åren, säger Thomas Bertelsen, Partner på Birch Ejendomme, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev