Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Niam förvärvar 68 000 kvm i centrala Göteborg

Publicerad: 4 oktober 2022, 14:35

Kruthuset 17 ligger på Kruthusgatan 17 i Gullbergsvass. Foto: Niam

Niam förvärvar Kruthuset 17 – en modern kontors- och logistikfastighet belägen intill centralstationen i Göteborg. Säljare är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim.

Ämnen i artikeln:

Niam FastigheterGöteborg

R


Kruthuset 17, med fastighetsbetckningen Gullbergsvass 703:57, består av 68 000 kvadratmeter uthyrbar area och flertalet hyresgäster – där de största är Tullverket, Postnord, Trafikverket och CGI. 

Roschier har varit legal rådgivare till Niam i transaktionen. CBRE har varit transaktionsrådgivare på uppdrag av Obligo, Blackstone och Areim.

Fastigheten är certifierad enligt Breeam very good. Säljarna är fonder som förvaltas av Blackstone och Areim. 

Det var 2016 som Areim Fond III genomförde sin första investering genom att tillsammans med Blackstone förvärva den nordiska delen av Obligos fastighetsportfölj.  

Erik Rydström, fondchef på köparen Niam i en kommentar:
– Vi är glada att ha förvärvat en modern fastighet i ett strategiskt läge intill centralstationen i Göteborg, tillika ett av Göteborgs mest expansiva områden. Fastighetens goda kommunikationer och läge kommer förbättras ytterligare i och med byggnationen av Västlänken och omdaningen av hela området runt centralstationen. Niam ser stor potential i att fortsätta utveckla fastigheten. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev