torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Newsec köper ett ledande BIM-bolag

Publicerad: 11 juli 2022, 09:12

Patrik Attemark, CEO, Newsec, Petter Bengtsson, vd, Zynka och Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec. Foto: Viktor Fremling

Newsec fortsätter sin digitala satsning genom att förvärva den ledande BIM-aktören Zynka som har ett 50-tal medarbetare med spetskompetens inom digitalisering, transaktioner, projektutveckling och förvaltning.

Ämnen i artikeln:

SvepetNewsecZynka Group

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Det här är nästa spännande steg i vår digitala satsning, Newsec Digital Accelerator. Tillsammans skapar vi en branschledande helhetslösning för att att förbättra digitalisering, hållbarhet, hyresgästnöjdhet och driftnetto, kommenterar Patrik Attemark, CEO, Newsec.

Newsec har vuxit kraftigt de senaste åren, både organiskt och genom förvärv, och är med fler än 2 400 medarbetare numera ledande i Norden och Baltikum inom Property Asset Management, Advisory, Investment Management och Energy Transition. Sammantaget har bolaget tillgångar till ett värde om 680 miljarder kronor fördelat på 9 000 fastigheter och totalt 50 miljoner kvadratmeter.

– Med Newsec som ägare skapar vi en unik position på marknaden, där vi kan erbjuda digital spetskompetens och lösningar för att gemensamt driva digitaliseringen av bygg- och fastighetsbranschen framåt, kommenterar Petter Bengtsson, vd, Zynka.

Bolaget erbjuder rådgivning, projektledning och verktyg för den digitala byggnaden, exempelvis genom digitala fastighetsritningar med möjlighet till inskanning av ytor för att validera ytmåtten, samt datarepresentation och ett digitalt ritningsarkiv. Med en digital representation av byggnaden visualiseras information och fastighetsägaren får tillgång till insikter om exempelvis ytanvändning och inomhusklimat. 

– Genom förvärvet adderas gedigen kompetens inom BIM, GIS och digitala tvillingar i kombination med en ledande plattform för att skapa och förvalta digitala byggnader. Nu möjliggör vi för fastighetsägare att bli mer datadrivna och påbörja sin digitaliseringsresa redan i dag, kommenterar Christoffer Börjesson, Head of Newsec Digital Accelerator, Newsec.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev