lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Newsec: ”Flera stora transaktioner att vänta under kommande två veckor”

Publicerad: 9 december 2020, 10:18

Dan Sandstedt på Newsec säger att flera stora transaktioner är att vänta under 2020 års sista veckor.

Trots den fortsatta pandemin räknar Newsec med att årets prognos om en transaktionsvolym på 170 miljarder kronor på den svenska fastighetsmarknaden kommer att nås. Det uppgav Dan Sandstedt, chef för Newsecs capital markets-team, på Business Arena Stockholm på onsdagen.

Ämnen i artikeln:

Business Arena StockholmNewsecVasakronan Fastigheter

AJ


Dan Sandstedt talade om transaktionsläget på den svenska fastighetsmarknaden under 2020-års digitala upplaga av Business Arena Stockholm. 

Läs även: Newsec spår nytt transaktionsrekord

Under året har flera stora transaktioner drivit upp volymen på svenska fastighetsmarknaden trots att pandemin gjort skapat oro i vissa delar av branschen. Bostäder, logistik och samhällsfastigheter toppar listan över de segment som lockar flest investeringar och årsslutet kommer enligt Dan Sandstedt att innehålla fler stora affärer.

– Vi har flera stora transaktioner att vänta under de kommande två veckorna. Affärer som kommer att avslutas före jul eller under mellandagarna, sa Dan Sandstedt på onsdagen.

Det här är ett av de fem bästa åren i världshistorien.

Max Barcley, Nordenchef på Newsec, underströk i ett panelsamtal på Business Arena Stockholm att 2020 kommer att sammanfattas som ett historiskt bra år sett ur transaktionssynpunkt.

– Vi har en transaktionsvolym på 155 miljarder kronor nu och vi går mot 170. Det här är ett av de fem bästa åren i världshistorien, säger Max Barclay.

Läs även: Ny rapport: Stor efterfrågan på fastigheter med säkra kassaflöden

I takt med att storleken på det internationella kapital som söker sig till nordiska fastigheter spås öka, är ytterligare prisökningar på fastigheter i Sverige att vänta. 

– Fastigheter ger en löpande avkastning. I synnerhet då fastigheter när det finns ett stabilt kassaflöde. Många söker sig hit och inga söker dug till Norden, sa Christian Fredrixon, chef för fastighetsinvesteringar på Vasakronan i samma panelsamtal.

Mer från Business Arena Stockholm

Ingves: Nollränta i flera år framöver 

Efter juryns tuffa omröstning: Nu har vinnarna i BA Tech Awards korats 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev