Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC säljer q-märkt hus i Tobaksmonopolet

Publicerad: 16 december 2013, 07:19

NCC säljer ett q-märkt bostadshus i Tobaksmonopolets kvarter på Söder i Stockholm till Fondex AB. Det förblir ett hyreshus och i samma kvarter bygger NCC nya bostäder.


Ämnen i artikeln:

NCCNyréns ArkitektkontorSavills

– Nu har det q-märkta bostadshuset från 30-talet kommit i goda händer hos Fondex. Det innebär att hyreshuset blir kvar och att NCC nu trappar upp arbetet med att utveckla kvarteret med närmare 200 nya bostäder, säger Jan Kalms, affärsutvecklare NCC Boende.

Försäljningen skedde i samarbete med Savills.

NCC köpte 2007 flera fastigheter inom kvarteret Tobaksmonopolet mellan Rosenlundsgatan och Ringvägen på Södermalm i Stockholm. Försäljningen av bostadshuset är en del av NCC:s planerade utveckling av kvarteret och nu startar byggnationen av de nya bostadshusen.

Detaljplanen är framtagen av NCC tillsammans med Stadsbyggnadskontoret och Nyréns arkitektkontor. I en första byggnadsetapp erbjuds 91 lägenheter. I en senare etapp där detaljplanearbete fortfarande pågår planeras ytterligare cirka 100 lägenheter.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.