torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NCC säljer nya kontorshuset i Järva krog

Publicerad: 25 november 2019, 14:47

NCC:s nya huvudkontor ägs nu av Fastpartner. Foto: NCC

NCC säljer kontorsprojektet, K12, i Järva Krog där bolaget har sitt nya huvudkontor för drygt 1,5 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

FastpartnerFastPartner FastigheterNCC

NCC säljer kontorsprojektet, K12, i Järva Krog där bolaget har sitt nya huvudkontor för drygt 1,5 miljarder kronor.

Det är Fastpartner som köper det splitternya kontorshuset av NCC och som i samma veva får NCC som hyresgäst. Affären genomförs som en bolagsförsäljning i affärsområde NCC Property Development och baseras på ett fastighetsvärde om 1 540 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

– Nu säljer vi K12, det första av totalt tre  kontorsprojekt som vi utvecklar i stadsdelen Järva Krog. Stadsdelen kommer förutom kontorshusen med 1 800 arbetsplatser även inrymma cirka 450 bostäder, service, handel och en förskola, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development i ett pressmeddelande.

Kontorsprojektet, K12, omfattar cirka 19 800 kvadratmeter. NCC:s nya huvudkontor utgör knappt 17 000 kvadratmeter. I september i år tecknade även amerikanska multinationella företaget 3M hyreskontrakt för sitt Stockholmskontor på våningen högst upp i K12.

– Fastpartner förvärvar en fastighet av högsta kvalitet och förstärker därmed sin position som fastighetsaktör i Solna. Vi ser fram emot ett gott samarbete med NCC och övriga hyresgäster samt att få vara en del av områdets fortsatta utveckling, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner i en kommentar.

Mer om K12 och affären

- Kontorsbyggnaden är anpassad för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.
- Miljöcertifierad enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent.
- Järva Krog Kvartersstad består av tre nya kvarter. De tre kontorshusen K11, K12 och K21 omfattar totalt 43 000 kvadratmeter kontor med plats för 1 800 arbetsplatser, service, handel och en förskola.
- Kvarteret får även 450 bostäder.
- NCC är den primära hyresgästen i fastigheten och därför kommer cirka 40 procent av resultatet från försäljningen att elimineras i koncernen i enlighet med IFRS 16.
- Uthyrningsgraden för K12 uppgår till 92 procent och NCC lämnar i samband med affären hyresgarantier i 24 månader.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev