lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg för 530 miljoner

Publicerad: 30 mars 2022, 07:00

Logistikfastigheten i Arendal utgör den sista etappen som NCC utvecklar i Arendal Green Park.

NCC säljer ett logistikprojekt om cirka 34 000 kvadratmeter i Arendal Green Park i Göteborg till Barings. Projektet, som går under namnet Albatross, utgör den femte och sista etappen i logistikparken.

Ämnen i artikeln:

logistikfastigheterNCCBaringsGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 530 miljoner kronor. 

Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen, uppger NCC. Fastigheten beräknas vara färdigställd i första kvartalet 2024 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.

Läs mer: Catenas nya storägare vill bygga broar mellan Sverige och kontinenten 

– Arendal har ett utmärkt läge som kommer att vara strategiskt viktigt för oss på grund av närheten till både Nordens största hamn och motorvägar. Vi är mycket glada över att återigen kunna samarbeta med NCC, den här gången i byggandet av vår logistikbyggnad, säger Gunther Deutsch, head of transactions Europe och vd, Barings.

Enligt NCC är Arendals placering, i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, ett av Sveriges bästa logistiklägen. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal tillsammans med bland annat Ica Fastigheter och Eliasson & Lund. 

Albatross är den femte etappen och nu pågår ett arbete med en ny detaljplan på angränsande mark för ytterligare byggrätter som NCC äger i Arendal. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev