Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC säljer kontorsprojekt i Danmark för 875 miljoner

Publicerad: 29 juni 2022, 06:47

Foto: Pressbild/NCC

NCC säljer projektet Kontorværket 1 i Valby, Köpenhamn till Industriens Pension. Fastigheten kommer att bli biotechföretaget Genmabs nya huvudkontor.


Ämnen i artikeln:

SvepetNCCDanmark

Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 875 miljoner kronor. Tillträdet och erläggande av köpeskilling förväntas resultera i en positiv resultateffekt i affärsområde NCC Property Development i första kvartalet 2023.

‒ Vi säljer nu Kontorværket 1, den första etappen av vårt utvecklingsprojekt i Valby i Köpenhamns centrala delar. Här har vi utvecklat en fastighet med optimal infrastruktur och arkitektur och jag är glad att Industrien Pension nu tar över som ägare, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Devlopment.  

Kontorværket 1 omfattar 16 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och inkluderar även ett parkeringsgarage med plats för 280 fordon och cykelparkering.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SvepetNCCDanmark

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.