Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC säljer i Helsingfors

Publicerad: 17 december 2019, 12:39

Fredriksberg B och C. Bild: NCC

NCC avyttrar B- och C-byggnaderna i kontorsprojektet Fredriksberg i Helsingfors. Köpare är tyska KanAm Grund Group.


Ämnen i artikeln:

NCC

NCC avyttrar B- och C-byggnaderna i kontorsprojektet Fredriksberg i Konepaja, Helsingfors. Köpare är tyska KanAm Grund Group och deras fond Leading Cities Invest. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppförandet av Fredriksberg B och C har påbörjats och byggnaderna beräknas vara klara under andra kvartalet 2020. Fastigheterna omfattar totalt cirka 11 000 kvadratmeter uthyrningsbar area för kontor och handel.

Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 680 miljoner kronor. Vid försäljningen uppgår uthyrningsgraden till 40 procent.

–  Vi är mycket glada över att få samarbeta med KanAm-koncernen. Det är roligt att de har valt det här projektet som sin första investering i Finland, i ett av Helsingfors mest attraktiva områden, säger Petri Bergström, chef för NCC Property Development i Finland, i en kommentar.

NCC har tidigare sålt Fredriksbergs A till Swiss Life Asset Manager. Arbetet med den sista etappen, byggnad D, förväntas inledas direkt vid slutförandet av B och C.

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.