Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC säljer i Finland för 800 miljoner

Publicerad: 7 maj 2012, 11:11

NCC Property Development säljer Hämeenlinna köpcentrum i Tavastehus i Finland för cirka 800miljoner kronor. Köpare är finländska pensionsförsäkringsbolaget Keva.


Ämnen i artikeln:

NCC

Hämeenlinna köpcentrum är ett utvecklingsprojekt i centrala Tavastehus, cirka 10 mil norr om Helsingfors och byggs som en överdäckning ovanför motorvägen mellan Helsingfors och Tammerfors.Köpcentret består av 26 200 kvadratmeter uthyrningsbar butiksytaoch 600parkeringsplatser. I dagsläget är uthyrningsgraden 47 procent med hyresgäster som Anttila, Sokos, S-marketochH&M. Uppförandet av köpcentret pågår. Hämeenlinna köpcentrumbyggs för att kunna uppfylla det internationella klassificerings­systemet BREEAM:s nivå VeryGood

Affären genomförs som en så kallad forward funding. Projektet bedöms med nuvarande uthyrningsgrad om 47 procent få en köpeskilling om cirka 800 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt under fjärde kvartalet 2014. NCC ansvarar för uthyrning av kvarvarande outhyrda ytor fram till projektets färdigställande och ytterligare 3 år därefter. Uthyrning av resterande ytor genererar maximalt ytterligare cirka 130 miljoner kronor i tilläggsköpeskilling.

Fastigheten tillträds den 7 maj och resultatet avräknas i fjärde kvartalet 2014.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NCC

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.