Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC säljer för 800 miljoner i Århus

Publicerad: 25 januari 2021, 10:40

Frederiks Plads i Århus. Kontorsytan säljs nu till PensionDanmark.

Illustration: C.F. Møller Architects

NCC säljer projektet Frederiks Plads II i Århus till PensionDanmark. Projektet består av en kontorsyta på 15 000 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

NCCÅrhusDanmark

Kontorsytan är en del av NCCs utveckling av stadsdelen Fredriks Plads. Ett projekt som pågått sedan 2014 och som inkluderar bostäder, kontor och butiksytor. Försäljningen till PensionDanmark omfattar den totala kontorsytan i projektet och affären sker till ett underliggande värde om cirka 800 miljoner kronor. 

– Med denna försäljning sätter vi punkt för NCC Property Developments utveckling av Frederiks Plads. Vi ser det som en kvalitetsstämpel för Frederiks Plads att PensionDanmark investerar i den sista fasen och därmed blir ägare till all kontorsyta i projektet, säger Ole Faurby, chef NCC Property Development Danmark, i pressmeddelandet.

I nuläget ligger uthyrningsgraden på 75 procent med Nordea och KPMG som hyresgäster. NCC lämnar även en femårig hyresgaranti för outhyrda delar i samband med försäljningen. 

– Konceptet med flexibla och hållbara kontorsytor är mycket efterfrågat, och med detta förvärv äger PensionDanmark nu totalt sex stycken Company House, säger fastighetsdirektör Marius Møller, PensionDanmark, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

NCCÅrhusDanmark

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.