Torsdag04.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

NCC miljardsäljer i Oslo

Publicerad: 26 Augusti 2019, 09:03

Valle-projekten i Helsfyr, Oslo. Bild: NCC

NCC avyttrar kontorsprojekten Valle Wood och Valle View, inklusive resterande byggrätter, för närmare 2 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCPareto

NCC avyttrar kontorsprojekten Valle Wood och Valle View, inklusive resterande byggrätter, för närmare 2 miljarder kronor. Köpare är Pareto Securities nybildade fastighetsbolag, Valle Eindom Holding AS. Projekten är belägna i Helsfyr i Oslo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Valle Wood färdigställdes under sommaren 2019 och Valle View har påbörjats med färdigställande planerat till våren 2021. Enligt planen tillkommer även ett tredje kontorsprojekt: Valle Vision.

Projekten omfattar sammanlagt nästan 60 000 kvadratmeter kontor. Utöver de två nuvarande kontorsprojekten återstår cirka 27000 kvadratmeter byggrätter, inklusive 83 parkeringsplatser, för projektet Valle Vision.

Valle Wood är Norges största kommersiella fastighet uppförd i massivt trä.

– Utvecklingen och försäljningen av Valle Wood och Valle View är utmärkta exempel på framgångsrik fastighetsutveckling. NCC har i detta stadsutvecklingsprojekt varit en aktiv pådrivare av att göra Valle-området till en vital del av den norska huvudstaden, säger Thomas Dahle, chef för NCC Property Development i Norge i pressmeddelandet.

Affären genomförs i två steg, där den första transaktionen sker i fjärde kvartalet 2019 och den andra under 2021.

I nuläget ligger uthyrningsgraden för Valle Wood på 87 procent och på 69 procent för Valle View. Valle View är uthyrd till norska UDI, även benämnt Utlendingsdirektoratet.

Utvecklingen av Valle är en del av den samlande utvecklingsplanen för området Helsfyr. Andra projekt i området inkluderar utvecklingen av stadion för Vålerenga fotbollsklubb, nya butiker, en ny skola samt runt 300 nya lägenheter.

Ajda Dzambic

Ämnen i artikeln:

NCCPareto

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.