Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC miljardsäljer i Mölndal

Publicerad: 1 oktober 2021, 06:54

Kontorsprojektet Mimo i Mölndal säljs till Platzer.

Foto: Tomorrow

NCC säljer kontorsprojektet Mimo i Mölndal till Platzer. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

NCCPlatzer FastigheterMölndal

Kontorsprojektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras och nybyggnation av två byggnader, med 18 våningar respektive 11 våningar. Byggnaderna omfattar cirka 40 000 kvadratmeter bruttoarea, varav 32 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Projektet byggstartas under hösten 2021. 

Affären sker enligt den option som funnits mellan parterna sedan 2017 och baseras på ett fastighetsvärde om drygt 1,5 miljarder kronor. Tillträde och erläggande av köpeskilling sker vid färdigställandet som förväntas ske i det fjärde kvartalet 2024. 

Läs även: LISTA: Åtta hotell och kontor med hållbarhetstänk

– Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. MIMO utgör den sista pusselbiten av detaljplanerna i NCCs utveckling av Mölndal innerstad, och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development, i bolagets pressmeddelande.

Uthyrningsgraden ligger i nuläget på drygt 30 procent där bland andra SATS och Mindpark är klara hyresgäster. 

– Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.