Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NCC förvärvar av ICA Fastigheter i Bromma

Publicerad: 19 september 2018, 04:36

Bild: NCC

NCC förvärvar en fastighet om 50000 kvadratmeter byggrätt för kontor, handel och hotell i Bromma, Stockholm. Säljare är ICA Fastigheter. Den totala investeringen beräknas omfatta runt 2,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Bromma BlocksICA FastigheterBrommaNCC

NCC har även tecknat hyresavtal om 20000 kvadratmeter. Nya hyresgäster blir Maxi ICA Stormarknad och Biz Apartment lägenhetshotell som får cirka 175 hotellägenheter.

– Vi är stolta över att skapa ett nytt och attraktivt kontorserbjudande i Bromma. Samtidigt utvecklar vi en levande plats med ett starkt serviceutbud och närhet till kommunikationer, säger Katarina Wåhlin Alm, Sverigechef NCC Property Development.

Byggstart planeras ske i slutet av 2018 och hela projektet beräknas vara färdigställt under slutet av 2021. Maxi ICA Stormarknad, och Apoteket Hjärtat, kommer öppna i början av 2021.

Fastigheten är belägen i anslutning till handelsplatsen Bromma Blocks. Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare i affären.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.