Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

NAI Svefa köper Fasticon

Publicerad: 28 juni 2016, 12:02

Mikael Lundström, NAI Svefa och Lennart Andersson, Fasticon.

Foto: Nai Svefa/Fasticon.

NAI Svefa har köpt Fasticon AB och dess helägda dotterbolag Fasticon Väst. Förvärvet är ett led i NAI Svefas mål om att bli den ledande fastighetsrådgivaren för både privat och offentlig sektor.


Ämnen i artikeln:

FasticonSvefa

NAI Svefa har köpt Fasticon AB och dess helägda dotterbolag Fasticon Väst. Förvärvet är ett led i NAI Svefas mål om att bli den ledande fastighetsrådgivaren för både privat och offentlig sektor, enligt ett pressmeddelande. Fasticons nuvarande ägare, som är partner i bolaget, kommer att fortsätta arbeta för Fasticon som blir ett dotterbolag i NAI Svefa-koncernen med ett eget varumärke.

Någon köpeskilling framgår inte av pressmeddelandet men i en kommentar skriver NAI Svefas vd Mikael Lundström att man under de senaste åren har breddat sin rådgivning som en naturlig fortsättning på sina fastighetsekonomiska och fastighetsrättsliga tjänster.

– Den strategiska och operativa förvaltningsrådgivning som Fasticon AB har är unik sitt slag. Fasticon AB har liksom vi sett en ökad efterfrågan på rena strategi- och organisationsfrågor och tillsammans med tidigare förvärvet av Sensa blir vi riktigt starka i synnerhet mot offentlig sektor, säger han.

Lennart Andersson, grundare och huvudägare av Fasticon säger att man står inför ett generationsskifte i bolaget och därför har dess partners sökt en mer långsiktig ägarstruktur.

– Samgåendet med NAI Svefa ger fantastiska förutsättningar för en fortsatt tillväxt och en stark plattform för att utveckla verksamheten till nytta för våra medarbetare och kunder, säger Lennart Andersson.

I maj ifjol sålde Fasticon sitt dotterbolag Fasticon Kompetens till Byggmästare Anders J. Ahlström. Bolagen har dock fortsatt sitt nära samarbete och Gustav Källén, vice vd för NAI Svefa, säger till Fastighetsnytt att man ser fortsatta synergier i samarbetet mellan Fasticon och Fasticon Kompetens.

– Vi hoppas kunna fortsätta detta samarbete, säger Gustav Källén.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FasticonSvefa

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.