Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

MKB köper Jägersro Travbana

Publicerad: 22 november 2017, 06:58

MKB och Skånska Travsällskapet (STS) har träffat en överenskommelse om förvärv av Jägersro travbana. Affären uppgår till 775 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

MKBFastighetsmarknaden i Sydsverige

Exploateringsområdet är 400 000 kvadratmeter stort med 50 000 kvadratmeter BTA (bruttoarea) i befintliga byggnader. MKB vill, tillsammans med andra kommersiella/privata aktörer, skapa förutsättningar för att bygga cirka 3 400 lägenheter inom området. Till det kommer kommersiella ytor, kommunal service och parkering. Köpet skulle innebära att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder, och ett nytt hästsportcentrum.

– MKB öppnar dörren för att ta ansvar för en ny spännande stadsutveckling med blandad bebyggelse i en grön miljö. Vår förhoppning är att kunna finna strategiska partners som vill utveckla stadsdelen tillsammans med oss. Det känns också roligt om vi kan vara en del i utvecklingen av hästsporten i Malmö, säger Terje Johansson, vd MKB, i ett pressmeddelande.

Affären är villkorad av beslut på STS föreningsstämma och av MKBs styrelse.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.