Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

MKB köper fler byggrätter i Limhamn

Publicerad: 2 december 2015, 07:05

Genom en bolagsaffär säljer Wihlborgs en fastighet i Limhamn, Malmö till kommunala MKB. Tomten är drygt 9 000 kvadratmeter stor och innehåller byggrätt för 15 000 kvadratmeter för förskola och bostäder.


Ämnen i artikeln:

LimhamnMalmöWihlborgs FastigheterMKB

– Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför väljer vi att sälja fastigheten nu när byggrätterna för förskola och bostäder är färdigutvecklade. Fastigheten Bensinpumpen 1 var del av ett förvärv från Dresser Wayne som gjordes 2010, kommenterar Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter.

För MKB är förvärvet det andra på kort tid i Limhamn. 30 november kom nyheten att bolaget köpte 550 byggrätter av NCC för 254 miljoner kronor. 2014 köpte man cirka 300 lägenheter, även det av NCC.

– Förvärvet av Bensinpumpen 1 är ett komplement till våra övriga projekt i Limhamn. Det stärker vår position i sydvästra Malmö, säger Terje Johansson, VD på MKB Fastighets AB.

MKB tillträder den 5 januari 2016.

Redaktionen

Källa: Wihlborgs, MKB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.