lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Mimer säljer byggrätter till Junior Living

Publicerad: 8 maj 2019, 12:38

En skissbild på kvarteret Förseglet, i Västerås. Bild: Mimer

Det kommunala bostadsbolaget Mimer säljer en del av byggrätterna i Förseglet, i Västerås, till Junior Living. Affären avser uppförandet av drygt 100 lägenheter och sker till ett underliggande byggrättsvärde på 40 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Junior LivingVästerås

Det kommunala bostadsbolaget Mimer säljer en del av byggrätterna i Förseglet, i Västerås, till Junior Living. Affären avser uppförandet av drygt 100 lägenheter och sker till ett underliggande byggrättsvärde på cirka 40 miljoner kronor.

– Vi är mycket glada att vi kunnat knyta till oss Junior Living till projektet. Vi är imponerade av den teknik som de använder för att snabbt och med mycket hög kvalitet kunna bygga attraktiva bostäder, säger Mikael Källqvist, vd för Bostads AB Mimer.

Junior Livings projekt består av ett höghus med upp till 16 våningar och blir då det högsta huset i området. Byggstart är planerat till 2021.

– Västerås är en mycket intressant stad att utveckla bostäder i och detta är det absolut bästa läget i Västerås. Vi är säkra på att vi kommer att lyckas mycket bra tillsammans med Mimer och  andra aktörerna med att utveckla stadsdelen till ett av Västerås mest attraktiva områden, säger Claes Eliasson, vd på Junior Living.

Affären förmedlades av Nordier Property Advisors med Linklaters och Wistrand som juridiska rådgivare.

Detaljplanen för Förseglet består av totalt 1500 nya bostäder, varav 490 hyresrätter kommer uppföras av Mimer och resterande byggas av andra aktörer. Mimer har sedan tidigare tecknat avtal med Bonava om uppförandet av cirka 600 bostäder i området.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev