Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Milstolpe för Brunswicks fastighetssatsning – passerar miljardvallen efter dubbla förvärv

Publicerad: 28 april 2022, 19:18

Bohild förvärvar bland annat Vårdcentralen i Britsarvet utanför Falun.

Brunswickägda Bohild Fastigheter förvärvar genom två separata transaktioner 15 bostadsfastigheter i huvudsak i Älmhult samt en vårdfastighet i Falun. De två affärerna gör att Bohild når ett totalt fastighetsvärde överstigande 1 miljard kronor.

Ämnen i artikeln:

FalunBrunswick Real Estate

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Den första transaktionen omfattar 15 bostadsfastigheter varav 13 är belägna i Älmhult och två i Osby med en total uthyrbar yta om 36.600 kvm. 

Tillträde sker 1 juni och säljare är Bostads AB Sydkusten som säljer hela sitt bestånd på de två orterna. 

Den andra transaktionen omfattar en vårdcentral om 2.700 kvm som är fullt uthyrd till Falu Kommun och Region Dalarna. 

Förvärvet är Bohilds tredje i regionen men det första inom samhällssektorn och görs tillsammans med Bohilds partner Englundsbostäder. 

Läs mer: Brunswick lanserar fastighetsbolag – siktar på fem miljarder 

Säljare är det allmännyttiga bolaget Kopparstaden. Tillträde planeras till slutet av 2022 efter en avstyckning har genomförts.

Förvärven är Bohilds fjärde respektive femte förvärv och gör att bolaget har ett fastighetsbestånd på 1 miljard kronor i Älmhult-Osby, Borlänge-Falun och Helsingborg.

Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate:

– Bohilds snabba tillväxt grundar sig i ett otroligt kompetent team och ett effektivt samarbete med våra partners. Vi ser mycket fram emot att etablera oss i Älmhult som är en ort med hög tillväxt och starkt näringsliv. Vi är också glada att vi kan växa ytterligare med Englundsbostäder och komplettera vår befintliga bostadsportfölj där med en samhällsfastighet.

Läs mer: Bohild Fastigheter förvärvar för 230 mkr i Sydsverige 

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev