Fredag05.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Miljonprogrammen ett prioriterat område

Publicerad: 4 Juli 2014, 11:35

Veronica Palm.

Foto: Mattias Fröjd.

Sista passet under Business Arena Almedalen bjöd på utfrågning av Veronica Palm (S), bostadspolitisk talesperson. Hon gjorde klart att skattekommitténs förslag kommer att få det tufft i en socialdemokratisk regering och hon ser miljonprogrammen som ett prioriterat område.


Ämnen i artikeln:

Veronica Palm

Företagsskattekommitténs förslag om att bland annat finansiera sänkt bolagsskatt med att begränsa avdragsrätten för räntekostnader kritiserades i går av bostadsminister Stefan Attefall med anledning av dess negativa konsekvenser för bostadsbyggandet. Även Veronica Palm gav ett klart besked om kommitténs förslag.
– En socialdemokratiskt ledd regering kommer inte att genomföra utredningens förslag så som det ser ut i dag, säger hon.

Det största skälet är de konsekvenser förslaget kan få för byggandet av hyresrätter.
– Det är bra att utredningen är gjord och ett bra första steg, även om man nödvändigtvis inte behöver sänka bolagsskatten. Vad utredningen behövs för är att skapa enhetlighet, transparens, synlighet och minska möjligheterna att vara smart i systemet. Där handlar det om breda skattesatser och låga skattebaser, det är viktigt, men med den här sidoeffekten så vill jag vara tydlig med att en socialdemokratisk regering inte kommer att genomföra detta förslag, säger Veronica Palm.

På frågan om vad hon skulle prioritera om socialdemokraterna tar makten efter valet så ser Veronika Palm miljonprogrammen som en viktig del i att skapa jobb.
– Min ambition är att en ny regering prioriterar jobb, och ett sätt att skapa nya arbetstillfällen direkt är att ge stöd till renovering av miljonprogrammen. Där kan vi både bygga bort ojämlikhet, energiläckage och få människor i arbete. Gör vi detta kan vi få igång en ökad konkurrens på byggmarknaden och fler kan vara med och arbeta, på så sätt kan vi också få igång produktionen av bostäder, säger Veronica Palm.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Veronica Palm

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.