Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Miljardprojektet VHC invigt

Publicerad: 11 september 2014, 12:45

Nu är Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum ,VHC, på Ultuna campus i södra Uppsala invigt. VHC är ett samlingscentrum på 53 000 kvadratmeter för forskning, utbildning och djurvård.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusUppsalaNyréns ArkitektkontorSkanska

Onsdagen den 10 september invigdes Veterinärmedicinskt och husdjursvetenskapligt centrum, VHC, för Sveriges lantbruksuniversitet i Ultuna. En målsättning med VHC var att samlokalisera verksamheterna och under sommaren har universitetsdjursjukhuset samt institutionerna för veterinärmedicin och husdjursvetenskap flyttat in.

Beslutet att bygga VHC togs 2009 och den första spaden sattes i jorden oktober 2010. Byggnaden har ritats av Nyréns arkitektkontor och uppfördes av entreprenören Skanska. Akademiska Hus är både byggherre och hyresvärd för SLU. Akademiska Hus har investerat cirka 1,4 miljarder kronor i projektet.

Byggnaden har kapacitet för 1 000 studenter, 700 forskare, lärare och kliniker samt mottagning för 7 000 hästar och 24 000 smådjur per år.

Redaktionen

Källa: Nyréns, Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.