Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Miljardköper i Köpenhamn – igen

Publicerad: 8 februari 2018, 11:25

Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.

Heimstadens expansion i Danmark fortsätter in i 2018. Bolaget har nu förvärvat bostadsfastigheter i den danska huvudstaden till ett värde av drygt 1,5 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

HeimstadenKöpenhamn

Heimstadens expansion i vårt södra grannland fortsätter in i 2018. Bolaget har förvärvat ytterligare bostadsfastigheter i den danska huvudstaden till ett värde av 1 185 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 1,5 miljarder svenska kronor.

Det är bolagets danska dotterbolag Heimstaden Danmark som förvärvar de två projektfastigheterna vid Gröntorvet i Valby, samt en på Vestre Teglgade 10 på Teglholmen. Säljare är FB Gruppen.

– Vi är glada över att fått möjligheten att komplettera vårt bostadsbestånd genom det fantastiskt fina utvecklingsprojektet Gröntorvet och samtidigt förstärka vår position i Sydhavnen med ytterligare lägenheter på Teglholmen, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

Fastigheterna på Gröntorvet omfattar en byggnad med 189 ägarlägenheter för studenter samt en byggnad med 195 traditionella ägarlägenheter. Förvärvet på Teglholmen omfattar en byggnad innehållande 105 lägenheter. De totalt 489 lägenheterna är klara för inflyttning under slutet av 2019.

Totalt uppgår ytan till cirka 34 000 kvadratmeter. Transaktionen sker genom tre bolagsförvärv och finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering.

Så sent som 12 januari gjorde bolaget sin senaste storaffär i Köpenhamn, när man köpte två bostadsfastigheter av AP Pension för 900 miljoner danska kronor.

Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens rådgivare i affären.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HeimstadenKöpenhamn

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.