Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Miljardköp för SBB i Norge

Publicerad: 3 juli 2020, 07:40

Samhällsbyggnadsbolaget köper en portfölj med 138 fastigheter i Norge. Prislappen ligger på drygt 4,1 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB FastigheterNorge

Portföljen består av förskolor och förvärvas av norska Laeringsverkstedet, som i fortsättningen kommer att vara hyresgäst. Portföljen innehåller 114 000 kvadratmeter fördelade på 138 fastigheter runtom i landet. 

SBB:s vd Ilija Batljan är nöjd med affären och menar att man nu stärker sin position inom social infrastruktur i Norden. 

– Det är också viktigt att betona att över 80 procent av fastigheterna ligger i anslutning till Norges storstadsregioner och att antalet barn i åldrarna noll till fem år beräknas att öka med nästan tio procent i Norge fram till 2035, säger han i ett pressmeddelande. 

Han ser även framför sig att samarbetet med Laeringsverkstedet kommer att generera nya investeringsmöjligheter framöver. 

Den årliga hyresintäkten uppgår till cirka 251 miljoner norska kronor (cirka 245 miljoner svenska kronor). 

Affären finansieras vid tillträde med 2 850 miljoner norska kronor i kontanta medel och med 1 400 miljoner norska kronor i D-aktier som avses emitteras till en kurs om 31 svenska kronor per D-aktie. 

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.