onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Microsoft köper mark i norr

Publicerad: 11 december 2018, 12:32

Bild: Gävle/Sandviken

Gävle och Sandviken kommun säljer 130 hektar mark till Microsoft för totalt 269 miljoner kronor. Microsoft meddelar att förvärvet sker för att stärka bolagets närvaro i Europa och Norden.

Ämnen i artikeln:

MicrosoftGävle

Gävle kommun och Sandviken kommun säljer 130 hektar mark, motsvarande 260 fotbollsplaner, till Microsoft för totalt 269 miljoner kronor. Microsoft meddelar att förvärvet sker för att stärka bolagets närvaro i Europa och Norden.

Sandviken kommun säljer del av fastigheten Tuna 3:1 för 129 miljoner kronor. Gävle kommun avyttrar del av fastigheterna Skogmur 4:1 och Skogmur 3:1 för 140 miljoner kronor.

– Att världsledande företag visar intresse för vår region stärker vår attraktionskraft och erbjuder spännande utvecklingsmöjligheter. Affären kan förstärka Gävle-Sandviken som en modern industriregion med ännu ett internationellt företag, säger Peter Kärnström (S), kommunstyrelsens ordförande i Sandviken.

Microsoft har varit verksamma i Sverige i 33 år och har idag cirka 600 medarbetare. Etableringen av bolaget har skett genom nära samarbete mellan Stockholm Business Alliance, Invest in Gävleborg, Business Sweden och lokala partners i både Gävle och Sandviken.

– Det här är resultatet av ett långsiktigt strategiskt arbete med att lyfta fram regionens goda förutsättningar för etableringar. Vår förhoppning är att detta kommer att leda till många nya arbetstillfällen i Gävle och Sandviken, säger Göran Arnell, kommundirektör i Gävle.

Hittills finns inga uppgifter om vad Microsoft ska använda marken till, och företaget är hemlighetsfullt:

– I takt med att planerna för marken utvecklas kommer vi kunna delge mer information, säger Therése Treutiger, vice vd, Microsoft Sverige, i ett uttalande till SVT Gävleborg.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev