Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Mengus köper i Solna

Publicerad: 3 februari 2020, 14:44

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar kontorsfastigheten Solna Sparrisen 2 från Mälö Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

MengusSolna

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar kontorsfastigheten Solna Sparrisen 2 från Mälö Fastigheter.

Fastigheten är delvis vakant och förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 305 miljoner kronor. Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus.

Fastigheten Sparrisen 2 som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand. Total uthyrningsbar area är cirka 12 700 kvadratmeter. Vakansen uppgår idag till cirka 35 procent.

– Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling och har en jättepotential, kommenterar Björn Lindahl, senior partner på Mengus, i ett pressmeddelande.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

MengusSolna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.