Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Mengus köper av AFA i centrala Stockholm

Publicerad: 27 Oktober 2014, 08:25

Mengus andra fond (Mengus 2011) – förvärvar kontorsbyggnaden kv. Uggleborg 14 på Vasagatan från AFA Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

AFA FastigheterMengus

Tomträtten är belägen på Vasagatan och inrymmer cirka 5 400 kvadratmeter uthyrbar area samt garage. Byggnaden blir i princip vakant under 2015 när största hyresgästen Fora flyttar till annan adress.

– Den här investeringen passar oss perfekt eftersom vår affärsidé är att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande, säger Henric From, VD för Mengus. En tomställd byggnad i ett eftersökt läge ger en unik möjlighet till projektutveckling fortsätter Henric From.

– Vi har många pågående projekt och avyttrar Uggleborg eftersom den är i minsta laget för att vara rationell som utvecklingsfastighet i vår portfölj säger Tomas Ingemarsson, chef AFA Fastigheter.

Byggnaden, som är belägen på Vasagatan 12 mitt emot centralstationen, byggdes år 1970. Tillträde beräknas ske omkring den 15 december 2014. Transaktionen genomförs via förvärv av aktierna i ett ägarbolag. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Försäljningen har gjorts genom direktkontakt mellan parterna och säljaren har anlitat JLL Tenzing Capital Markets i den processen.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Mengus

Ämnen i artikeln:

AFA FastigheterMengus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.