fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

Malmö stad köper mark i Varvsstaden

Publicerad: 17 januari 2017, 11:20

Kockums gamla varvsområde ska bli Varvsstaden. Foto: Malmö stad.

Malmö stad har tecknat ett ramavtal och ett köpeavtal med privata bolaget Varvsstaden AB gällande fastigheten Hamnen 21:149. Fastigheten utgör lejonparten av det område som numera kallas för Varvsstaden.

Ämnen i artikeln:

VarvsstadenBalder FastigheterMalmö stadPeab

Malmö stad har tecknat ett ramavtal och ett köpeavtal med privata bolaget Varvsstaden AB gällande fastigheten Hamnen 21:149. Fastigheten utgör lejonparten av det område som numera kallas för Varvsstaden men som tidigare var Kockums gamla varvsområde i Västra Hamnen. Tanken är att den gamla industrimarken ska bli ett modernt innerstadsområde med blandade funktioner som bostäder, kontor och kommunal service, som det heter i ett pressmeddelande.

Enligt avtalet köper kommunen en del av marken för att kunna bygga en skola för cirka 550 elever och en förskola för cirka 80 barn. Kommunen betalar 45 miljoner kronor för marken vars yta uppgår till 11 150 kvadratmeter. Varvstaden AB som ägs gemensamt av Balder och Peab Fastighetsutveckling Sverige ansvarar för sanering av marken inför överlämnandet och står också för kostnader för gator i det aktuella markområdet. Affären är beroende av att ny detaljplan vinner laga kraft.

Det framgår av ett pressmeddelande från Malmö stad.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev