Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Malmö stad köper av Kungsleden

Publicerad: 25 april 2017, 11:37

Kvarteret Brännaren, Sorgenfri. Illustration: Ludvig von Hofsten, Malmö stadsbyggnadskontor.

Malmö stad förvärvar fastigheten Brännaren 8 i stadsdelen Sorgenfri av Kungsleden och köpeskillingen uppgår till 79 miljoner.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterMalmö

Malmö stad förvärvar fastigheten Brännaren 8 i  stadsdelen Sorgenfri av Kungsleden och köpeskillingen uppgår till 79 miljoner.

Befintlig kontorsbyggnad ska utvecklas till grundskola för 550 elever och en idrottshall med bostäder ovanpå. Tekniska nämnden godkände idag avtalet, som innebär startskottet för omvandlingen av kvarteret Brännaren i stadsdelen Sorgenfri.

Fastigheten Brännaren 8 ligger intill Agneslundsvägen i Sorgenfri. Den är 6 818 kvadratmeter stor och bebyggd med en kontorsbyggnad om 5 395 kvadratmeter lokalarea.  I dagsläget används byggnaden som kontor och är fullt uthyrd.

– En gedigen, befintlig kontorsbyggnad kan nu omvandlas till grundskola. Det här är ett stort steg framåt i omvandlingen av industrikvarteren i Sorgenfri och en tydlig signal om att turen nu kommit till kvarteret Brännaren, nästa kvarter ut efter Spårvägen, där byggandet av omkring 800 nya bostäder just nu pågår för fullt, säger Jan Johansson, fastighetskontorets projektledare för Sorgenfri.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.