Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Malmö säljer mark till grannkommun

Publicerad: 23 januari 2018, 18:42

Foto: Malmö stad.

Malmö stad säljer ett drygt 40 hektar stort markområde till Svedala kommun för 25 miljoner kronor. Syftet med försäljningen är att ge Svedala kommun möjligheter att utveckla tätorten Bara.


Ämnen i artikeln:

Malmö

Tekniska nämnden godkände på tisdagen försäljningen av delar av fastigheten Svedala Värby 61:1 efter önskemål från Svedala kommun om att få förvärva delar av Malmö stads markinnehav i grannkommunen.

– Vi säljer marken för att ge Svedala kommun möjlighet att utveckla Bara, söder om Malmövägen. Malmö stad har själv inte för avsikt att exploatera mark i Svedala och bostäder behövs i alla kommuner, säger Monica Johansson, Malmö stads fastighetsdirektör, i ett pressmeddelande.

Marken har tillhört Malmö stad sedan 1970, då stora delar av godset Torup med Bokskogen förvärvades som rekreationsområde för Malmöborna.

– Även om Bara ligger utanför Malmös kommungräns är byn en viktig pendlingsort för många som arbetar i Malmö. Jag gläds åt att samhället utvecklas och växer. Beslutet att sälja tomten till Svedala kommun gör att vi stärker framväxten av en av landets hetaste arbetsmarknadsregioner ytterligare, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Malmö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.