Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Mälaråsen i miljarddeal – säljer hela fastighetsportföljen på ett bräde: ”En bra affär”

Publicerad: 5 september 2022, 09:06

Fastigheten Sollentuna Talldungen 13 ingår i portföljen som Mälaråsen nu vill sälja.

Foto: Mälaråsen

Mälaråsen har ingått ett villkorat avtal om försäljning av hela fastighetsportföljen till ett värde av cirka 1,2 miljarder till Nordisk Renting och rekommenderar aktieägarna att godkänna affären. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Nordisk RentingSvepetSollentunaMärstaUppsala

De fyra fastigheterna är uteslutande bilanläggningsfastigheter i Stockholmsområdet och i Uppsala. Fastighetsbeteckningarna är Sollentuna Talldungen 13, Stockholm Enare 1 och Sigtuna Märsta 23:6 samt Uppsala Kungsängen 34:4.

Läs mer: Coworking hett i Rissne – ytorna dubbleras

Försäljningen baseras på ett underliggande fastighetsvärde på cirka 1,2 miljarder kronor. Affären skulle samtidigt innebära att samtliga aktier i bolagets tre dotterbolag övergår i köparens ägo.

”Sammantaget anser styrelsen att köpeskillingen i allt väsentligt reflekterar Dotterbolagens verkliga värde och att försäljningen av fastighetsportföljen till Nordisk Renting på överenskomna villkor är en bra affär för aktieägarna”, skriver Mälaråsens styrelseordförande Henrik Viktorsson i en kommentar.

Om försäljningen godkänns vid den extra bolagsstämman som Mälaråsen AB kommer att genomföra upphör bolaget med sin verksamhet.

Hittills har aktieägare motsvarande cirka 38,81 procent av rösterna i Mälaråsen AB ställt sig positiva till försäljningen och åtagit sig att rösta för försäljningen vid den extra bolagsstämman, enligt pressmeddelandet.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.