Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia utvecklar bostäder i Borås

Publicerad: 26 mars 2020, 10:49

Foto: Mostphotos

Magnolia Bostad har förvärvat ett antal fastigheter i Bergsäter, i centrala Borås. Planen är att utveckla totalt 28 000 kvadratmeter BTA för bostäder i trä. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadBorås

Förvärvet avser fastigheterna Åkermyntan 4, 10, 13, 14 och 18 och används i dag för industriändamål. Den nya detaljplanen för fastigheterna ger möjlighet till bostadsbyggande i form av flerfamiljshus, radhus och parhus, samt vissa servicefunktioner.

Affären är villkorad av att fastigheterna erhåller lagakraftvunnen detaljplan, vilket väntas ske i juni 2020. Säljaren var ett konsortium av fem olika privatpersoner. Newsec och Werks Advokater har varit säljarens ombud i affären.

Entreprenadavtal är tecknat med Derome för byggnation av bostäder i trä. 

—Det är riktigt roligt att vi nu planerar vårt första projekt i Boråsområdet. Vi avser att uppföra bostäder i trä som produceras och färdigställs i hög grad på Deromes volymhusfabrik vilket ger kort byggnationstid och färre leveranser till byggplatsen, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad, i pressmeddelandet. 

 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadBorås

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.