Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia säljer i Uppsala – igen

Publicerad: 27 juni 2017, 05:23

Kvarteret Vävstolen i Senapsfabriken. Bild: NCC.

Magnolia Bostad säljer ytterligare ett kvarter i sitt projekt Senapsfabriken i Uppsala. Den här gången står Heimstaden som köpare.


Ämnen i artikeln:

UppsalaSenapsfabrikenMagnolia bostadHeimstaden

Det sålda kvarteret utgörs av det södra kvarteret i etapp 2 av projektet. Kvarteret omfattar 325 hyresrätter samt ett parkeringshus.

Försäljningen sker som en bolagsaffär. Affären är Magnolia Bostads första med Heimstaden Bostad. Totalt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 800 miljoner kronor.

Projektet Senapsfabriken består av totalt 1 800 bostäder fördelat på tre etapper, varav etapp 1 omfattande 455 bostäder såldes till SEB Domestica III i maj 2016.

NCC är entreprenör och byggstart är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2018. Magnolia Bostad kommer att utveckla och driva projektet fram tills dess att bostäderna är klara för inflyttning, vilken är beräknad till andra kvartalet 2021.

Projektet är centralt beläget i Uppsalas södra del, i stadsdelen Kungsängen, och utvecklas på området för den gamla Slottsfabriken.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.