Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Transaktioner

Magnolia säljer för 550 miljoner

Publicerad: 23 Mars 2016, 09:54

Magnolia Bostad har ingått ett marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun om två fastigheter vid Maria station. Bolaget tecknar samtidigt avtal med SPP Fastigheter om försäljning av hyresrätterna.


Ämnen i artikeln:

VeidekkeHelsingborgMagnolia bostadSPP Fastigheter

Magnolia Bostad har ingått ett marköverlåtelseavtal med Helsingborgs kommun om två fastigheter vid Maria station. Bolaget tecknar samtidigt avtal med SPP Fastigheter om försäljning av de 345 hyresrätter som ska byggas på fastigheterna.

Vid färdigställande beräknas fastigheternas värde till cirka 550 miljoner kronor.

Det var under förra året som Magnolia vann en markanvisningstävling på fastigheterna, som utgör en del i utvecklingen av Maria stationsområde. Magnolia kommer att utveckla hela projektet, som byggs av Veidekke.

Magnolia har på senare tid varit aktiva i Helsingborg på flera sätt. Häromdagen tecknade bolaget ett avtal med Helsingborgs stad, där de tillsammans ska möta det ökade bostadsbehovet – genom en avsiktsförklaring ska fler hyresrätter byggas varje år.

Beräknad byggstart för de 345 lägenheterna är planerad till hösten 2016.

Marköverlåtelseavtalet förväntas vinna laga kraft inom cirka fyra veckor, och är en förutsättning för affären med SPP Fastigheter.

Redaktionen

Källa: Magnolia Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.