Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia säljer för 1,5 miljard

Publicerad: 23 december 2015, 07:00

Magnolia Bostad säljer totalt 777 lägenheter under produktion i Uppsala och Helsingborg. I Uppsala säljer man till en svensk institution, i Helsingborg säljer man till Alecta.


Ämnen i artikeln:

AlectaHelsingborgMagnolia bostadSkanskaUppsala

I Uppsala avser bolaget bygga cirka 450 lägenheter i Kungsängen. Där har man tecknat en avsiktsförklaring med en svensk institution för försäljning av dessa. Det slutliga fastighetsvärdet uppgår till cirka en miljard kronor.

I Helsingborg förvärvar bolaget ett markområde från Skanska, där man planerar att uppföra 327 bostäder i fyra kvarter. Samtidigt har man tecknat avtal om försäljning med pensionsbolaget Alecta.

Bostäderna kommer att upplåtas som hyresrätter. Vid färdigställande beräknas fastighetsvärdet till cirka 550 miljoner kronor.

Det var i höstas som Magnolia Bostad tecknade en avsiktsförklaring gällande försäljning av drygt 2 000 bostäder fördelat på sex olika projekt.

– Det gläder mig att kunna annonsera den första av dessa sex affärer och därigenom samarbetet med Alecta, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Byggstart är preliminärt planerad till andra kvartalet 2016, med första inflyttning under andra halvåret 2018.

Redaktionen

Källa: Magnolia Bostad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.