Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia miljardsäljer i Karlstad

Publicerad: 3 april 2020, 13:22

Fastigheten Tullholmssågen 4 i Karlstad

Foto: Magnolia Bostad

Magnolia Bostad säljer cirka 900 bostäder till Trenum AB. Affären sker till ett underliggande fastighetsvärde om 1,7 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadTrenum

Affären avser en del av fastigheten Tullholmssågen 4 i Karlstad och omfattar totalt 53 500 kvadratmeter BTA. På området planeras cirka 900 bostäder i blandad upplåtelseform. Försäljningen är villkorad av lagakraftvunnen detaljplan som väntas erhållas i juni. Bostadsprojektet är ritat av Lindberg Stenberg Arkitekter. 

– Detta är vår första affär med Trenum vilket känns riktigt roligt och vi ser fram emot vårt samarbete. Projektet är vårt andra projekt i Karlstad, en region vi är mycket intresserade av att växa ytterligare i, säger Magnus Ericsson, Regionchef Mitt, Magnolia Bostad, i en kommentar. 

Byggstart är planerad till hösten 2020 och projektet väntas vara klart för inflyttning från januari 2023. Magnolia Bostad kommer driva projektet fram tills dess att bostäderna är redo för inflyttning. Totalentreprenadsavtal är tecknat med Consto AB. 

– De bostäder vi nu köper uppfyller våra krav på yteffektiva attraktiva bostäder av hög hållbarhet och vi ser mycket fram emot vårt samarbete med Magnolia Bostad, säger Marcus Hansson, vd på Trenum, i pressmeddelandet.

Balder och Tredje AP-fonden äger 50 procent vardera av Trenum AB. 

Wigge & Partners och Wistrand Advokatbyrå har varit säljarens rådgivare i affären. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadTrenum

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.