Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia köper bostadsexploateringsprojekt

Publicerad: 23 maj 2017, 05:13

Magnolia Bostad förvärvar Spendrups gamla bryggeri, fastigheterna Gambrinus 2 och Gambrinus 4, i Vårby.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Magnolia Bostad kommer här driva detaljplan för framförallt bostadsändamål omfattande utveckling av cirka 1 500 bostäder.  Förvärvet omfattas av det ramavtal som Magnolia Bostad i november 2016 tecknade med Slättö. Med förvärvet har Magnolia Bostad undertecknade förvärvsavtal för samtliga projekt som omfattas av ramavtalet. Totalt omfattar ramavtalet 13 bostadsprojekt, att utvecklas och säljas till Slättö.

Säljare är Spendrups och förvärvet, som omfattar cirka 74 000 kvadratmeter mark, genomförs som en bolagsaffär med tillträde vid laga kraftvunnen detaljplan. Köpeskillingen fastställs utifrån byggrättens storlek i detaljplanen. Programstart för detaljplan sker preliminärt i tredje kvartalet 2017.

Legal rådgivare till Magnolia Bostad var Wigge & Partners och DLA Piper Sweden AB har agerat legal rådgivare till säljaren Spendrups. Affären förmedlades av Cushman & Wakefield.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.