Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia ingår JV i Bergshamra

Publicerad: 29 mars 2018, 06:38

Magnolia Bostad och Randviken har tecknat avtal om att ingå ett Joint Venture gällande fastigheten Skogskarlen 3 i Bergshamra utanför Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadStockholm

Fastigheten, som förvärvades av Magnolia Bostad 2014, innefattar en kontorsbyggnad om cirka 10 000 kvadratmeter med bland andra Meda och Babybjörn som hyresgäster. JV:t skapas genom att Randviken indirekt förvärvar hälften av aktierna i bolaget som äger fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 260 miljoner, före avdrag för latent skatt.

Tillträde är planerat till andra kvartalet 2018.

– I Skogskarlen-projektet har vi hittat ett upplägg där vi drar nytta av varandras spetskompetenser – vi kan fokusera på utveckling av nyproduktion av bostäder, medan Randviken kan fokusera på områden som ligger utanför Magnolia Bostads strategi, det vills säga utveckling och förvaltning av kontorsbyggnaden som blir ett mycket spännande projekt, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.