Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Magnolia Bostad förvärvar Svenska Vårdfastigheter

Publicerad: 15 juni 2017, 10:22

Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Magnolia Bostad har ingått avtal om förvärv av samtliga aktier i Svenska Vårdfastigheter till en köpeskilling om 300 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Svenska Vårdfastigheter AB grundades av Dan T. Sehlberg och Ulf Adelsohn 2009. Inom koncernen bedrivs i dag tolv projekt varav några i form av samriskföretag. Koncernens omsättning för 2016 uppgick till drygt 126 miljoner. Den förvärvade portföljen omfattar tolv projekt omfattande cirka 70 700 kvadratmeter fördelat på cirka 825 lägenheter. I och med förvärvet kommer åtta medarbetare från Svenska Vårdfastigheter att följa med till Magnolia Bostads organisation, inklusive vd Dan T. Sehlberg, som Affärsområdesansvarig Vård samt vice vd Petter Hallenberg, som Affärsutvecklingschef Vård.

– Affärsområdet vårdboenden passar bra in i vår hyresrättsmodell då vi, likt vid utveckling av hyresrätter, på ett tidigt stadium säljer projekten genom forward funding till en långsiktig ägare. Förvärvet innebär att vi kan etablera ett nytt affärsområde på ett tryggt och säkert sätt eftersom det redan finns en fungerande affär på plats. Dessutom är en stor del av Svenska Vårdfastigheters projektportfölj belägen i våra befintliga geografiska områden inklusive Stockholm, Helsingborg och Göteborg, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

Köpeskillingen uppgår till 300 miljoner och finansieras med eget kapital och lånat kapital. Tillträde är beräknat till juli 2017 och villkorat av att Svenska Vårdfastigheter AB:s huvudsakliga långivare är positiva till ägarförändringen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.