fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Transaktioner

M2 säljer igen – i Kista

Publicerad: 4 juli 2023, 11:12

Fastigheten Reykjanes 1 i Kista.

Foto: M2 Gruppen

Rutger Arnhults M2 Gruppen fortsätter att sälja fastigheter för att stärka finanserna. Denna gång avyttras en fastighet i Kista. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetM2 GruppenNordika Fastigheter

Johan Bahlenberg

johan.bahlenberg@bbm.bonnier.se


I fastigheten, Reykjanes 1 i Kista, är bland andra Engelska Skolan en stor hyresgäst. Nordika är köpare.

– Ytterligare en betydande fastighetsförsäljning för M2 Gruppen, där vi frigör medel för att återbetala skuld. Vi koncentrerar också beståndet mot Småland och fortsätter med våra försäljningar i Stockholmsregionen. Vi tackar Nordika för en smidig process och önskar dem lycka till, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

M2 Gruppen har nyligen också sålt en kontorsfastighet i Kista, en lagerfastighet i Landvetter samt lägenheter i Vårberg.

Fastigheten frånträds den 1 september 2023. Tango var rådgivare i affären. M2:s legala rådgivare i samband med avyttringen var Walthon Advokater.

Nordikas plan är att utveckla fastigheten mot utbildning.

– Vi förvärvar ännu en fastighet i Kista som vi med vårt förvaltningsfokus kommer uppdatera och förbättra till en långsiktigt hållbar fastighet. Vi avser att utveckla fastigheten mot utbildning och kommer som en del av utvecklingen göra signifikanta investeringar och förbättringar med fokus på hållbarhet, välmående och trygghet,  säger Jonas Grandér, vd för Nordika

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev