Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Transaktioner

Lönnbacken köper i Dalarna

Publicerad: 27 november 2012, 08:22

Lönnbacken Fastigheter förvärvar åtta fastigheter av Svenskt Fastighetskapital som är ett helägt dotterbolag till Nordisk Renting. Beståndet innehåller äldreboenden och vårdcentraler med långa hyresavtal.


Ämnen i artikeln:

Lönnbacken

Fastigheterna är till 99 procent uthyrda till Landstinget Dalarna och den kommun där fastigheten är belägen. Utöver dessa fastigheter äger Lönnbacken sedan tidigare vårdcentralen i Rättvik med äldreboendet Prästskogen. Där hyrs lokalerna av Landstinget Dalarna och Rättviks kommun.

I och affären äger nu Lönnbacken 29 fastigheter innehållande samhällsnyttig verksamhet med tyngdpunkt på äldreboenden. Det totala värdet uppgår till cirka 2,3 miljarder kronor och den genomsnittliga löptiden på hyresavtalen är ca 12 år.
– Vi är mycket nöjda med att ha förvärvat dessa fastigheter. Efter den här affären kommer cirka 80 procent av våra hyresintäkter från kommuner och landsting. Det förvärvade beståndet innehåller det vi letar efter; starka motparter, långa löptider på hyresavtalen i en investeringsregion där vi redan finns etablerade, säger Magnus Edlund vd för Lönnbacken Fastigheter AB, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Lönnbacken

Ämnen i artikeln:

Lönnbacken

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.